I henhold til bekendtgørelsen skal sprøjtecertifikatet/-beviset opdateres hvert 4. år. Lige siden bekendtgørelsen trådte i kraft i 2009, har vi afholdt opfølgningskurser på Kannikegaard - de seneste år i samarbejde med Roskilde Tekniske Skole.
Det skal bemærkes, at sprøjtecertifikatet ikke bortfalder, fordi man ikke overholder tidsfristen for opfølgningskurset, men man mister retten til at sprøjte og til at købe kemikalier, hvis man ikke har opdateret sit sprøjtecertifikat/–bevis inden for den lovpligtige periode, og må først sprøjte/købe kemikalier igen, når man har gennemført et opfølgningskursus.
Hvert 4. år har vi ikke tilstrækkeligt antal kursister til at afholde opfølgningskurser på Bornholm, og det var tilfældet sidste vinter, vinteren 2020-2021, men vi er klar til at afholde opfølgningskurser igen fra efteråret 2021. Datoerne for kurserne 2021/2022 er som følger:

Har du været på opfølgningskursus på Kannikegaard og er i tvivl om, hvornår du sidst var af sted, kan du ringe til Lisbeth og få datoen oplyst. I forbindelse med, at autorisationsordningen til køb af sprøjtemidler er blevet indført, vil man af Miljøstyrelsen blive gjort opmærksom på, at ens opfølgningsbevis er ved at udløbe, så det er tid til at tilmelde sig et nyt opfølgningskursus. Vær opmærksom på, at autorisationen udløber 4 år efter, at du senest har været på opfølgningskursus, hvor du så skal købe en ny autorisation, der så skal tilknyttes dit CVR-nummer.
Deltagergebyr
AMU-deltagergebyret ligger i 2021 på 126 kr. for deltagere i AMU-målgruppen. Deltagere med en videregående uddannelse er ikke i AMU-målgruppen, uanset om uddannelsen har været benyttet de seneste 5 år eller ej. Statstilskuddet bortfalder dermed til kursister med en videregående uddannelse, og de skal derfor selv betale de fulde omkostninger for kurset. Disse beløber sig i 2021 til 930 kr. Man har selv ved tilmeldingen pligt til at oplyse, om man har en videregående uddannelse. Det skal bemærkes, at produktionsleder ikke er en videregående uddannelse set med AMU-øjne, og siden 2015 er det også slået fast, at agrarøkonom heller ikke anses for at være en videregående uddannelse. Dermed er produktionsledere og agrarøkonomer i AMU-målgruppen og får kurset til den lave sats samt ret til at få udbetalt VEU-godtgørelse.
Der vil være mulighed for at søge VEU-godtgørelse (for tabt arbejdsfortjeneste) efter gældende regler for de, der er i AMU-målgruppen. VEU-godtgørelsen udgør knap 900 kr. pr. dag og kan ikke søges af kursister med en videregående uddannelse, med mindre kursisten ikke har benyttet sin uddannelse de seneste 5 år. Så selv om man skal betale fuld pris for AMU-kurset, er man altså berettiget til at søge VEU-godtgørelse, hvis man har en videregående uddannelse, man ikke bruger i sit arbejde. VEU-godtgørelsen søges nu ved tilmelding til kurset. Tilmelding foregår på Voksenuddannelse.dk, hvor man logger på med det relevante NemID og følger de 8 trin, tilmeldingen består af. Hvis du har en enkeltmandsvirksomhed og benytter det private NemID, skal du huske at fortsætte som virksomhed.
Udover kursusgebyret kommer betaling for fuld forplejning på kursusdagen, dvs. formiddagskaffe, frokost og eftermiddagskaffe, samt for de til kurset udarbejdede undervisningsmaterialer.
Har du spørgsmål til opfølgningskurserne, kan du ringe eller skrive til Lisbeth på 5690 7872 eller le@blf.dk.