Søg Vis menu

Erhvervsfuldmagt til Landbrugsindberetning.dk

Fra 1. maj skal man logge på Landbrugsindberetning.dk med NemLog-in

Landbrugsstyrelsen udfaser den nuværende pinkodeløsning, hvor man logger på Landbrugsindberetning.dk ved hjælp af koder, og fra 1. maj kan man kun bruge NemLog-in, når man skal logge på landbrugsindberetning.dk. I følge Landbrugsstyrelsen sker ændringen for at højne sikkerheden og leve op til krav til offentlige it-løsninger.

Ændringen medfører, at planteavlskonsulenterne skal have fuldmagt via Virk.dk, hvor man skal logge på med NemID/MitID og oprette fuldmagten. Har man en enkeltmandsvirksomhed, anvender man den private NemID/MitID og fortsætter som "ledelsesrepræsentant". Har man et I/S, A/S eller ApS, som man ikke tegner alene, men som har tilknyttet medarbejdersignatur, er det medarbejdersignaturen, man skal benytte til login.

Erhvervsfuldmagt fra enkeltmandsvirksomhed
Hvis du har en enkeltmandsvirksomhed, skal du logge på Virk.dk med dit private NemID/MitID og fortsætte som ledelsesrepræsentant. Når du er logget på, skal du vælge "Mit Virk", gå ind i "Brugeradministration", klikke på +'et ud for "Giv adgang til en person uden for virksomheden". Her skal du vælge "Administrer Digital fuldmagt" og derefter klikke på "Giv fuldmagt". Du skal vælge hvem, der skal have fuldmagt, ved at indtaste Bornholms Landbrug & Fødevarers CVR-nummer: 29441677 i søgefeltet og trykke Søg.

Når du har sikret dig, at det er Bornholms Landbrug & Fødevarer, der dukker op, skal du vælge hvilke rettigheder, der skal tilknyttes fuldmagten. I dette tilfælde er det jo Landbrugsindberetning, så du klikker på pilen til højre ud for "Miljø og Landbrug" og klikker "Landbrugsindberetning" til.

Så skal du vælge gyldighedsperioden for fuldmagten. Som udgangspunkt er den sat til at vare, til den bliver tilbagekaldt (den har dog en gyldighedsperiode på 10 år). Du kan også vælge en kortere periode - så skal du selv indtaste udløbsdato. Når du klikker på "Næste", kan du se oplysningerne om fuldmagten, og hvis det er, som det skal være, klikker du på "Underskriv" og godkender med NemID/MitID.

Se også Erhvervsstyrelsens vejledning her.

Erhvervsfuldmagt med medarbejdersignatur
Hvis du har I/S eller et A/S eller ApS, som du ikke tegner alene, skal du logge på Virk.dk med medarbejdersignatur. Vær opmærksom på, at du skal være administrator for at kunne oprette erhvervsfuldmagt.

Når du er logget på, skal du vælge "Mit Virk", gå ind i "Brugeradministration" og klikke på "NemLog-in Brugeradministration". Her skal du vælge "Fuldmagter" og derefter vælge "Opret erhvervsfuldmagt". Du skal vælge modtager ved at indtaste Bornholms Landbrug & Fødevarers CVR-nummer: 29441677 i søgefeltet, trykke "Hent data" og sikre dig, sikret dig, at det er Bornholms Landbrug & Fødevarer, der dukker op.

Under "Stamdata for fuldmagten" skal du give fuldmagten/brugergruppen et navn - skriv gerne bare din virksomheds navn, da det vil gøre det lettere for os at finde fuldmagten, når vi skal bruge den.

Nu skal du vælge hvilke rettigheder, der skal tilknyttes fuldmagten. Klik på "Tildel rettigheder". I dette tilfælde er det jo Landbrugsindberetning, så du klikker på pilen til højre ud for "Miljø og Landbrug", vælger "Landbrugsindberetning" og klikker på "Tildel". Under "Fuldmagten skal gælde for" er der som udgangspunkt valgt "Hele organisationen". Kan du godkende det, klikker du på "Godkend", og fuldmagten skulle nu være oprettet.

Se også Erhvervsstyrelsens vejledning her.