Søg Vis menu

Sustainable Food Week på Bornholm

21. sep 2021

Bæredygtighedsfestival fra 27. september til 1. oktober

Den internationale innovationsplatform Sustainable Food Week løber i år af stablen på Bornholm. Årsagen til, at Bornholm er valgt som udgangspunkt for Sustainable Food Week er, at øen gennem en årrække har positioneret sig som en markant region for fødevareinnovation, og fordi Bornholm i 2020 blev kåret som den ø i EU, der har den mest ambitiøse, bæredygtige energiudvikling.

I løbet af Sustainable Food Week skal en række internationale virksomheder og eksperter i fællesskab arbejde med at udvikle løsninger på reelle problemstillinger inden for bæredygtighed og den grønne omstilling, som de deltagende virksomheder kæmper med. Problemstillingerne spænder bredt, lige fra mere bæredygtige emballager til fremtidens energi til at finde en løsning på at genanvende madaffald i et hidtil uset omfang.

Der er i år deltagelse af repræsentanter fra virksomheder som Arla Foods, Barry Callebaut, Carlsberg, Nestlé, Novo Nordisk Foundation og BOFA.

De mange deltagere, forskere og studerende skal været med til at sætte fokus på krydsfeltet mellem fødevarer, ressourcer og bæredygtighed, og deltagerne vil igennem hele uge 39 besøge en række særligt udvalgte bornholmske virksomheder, som kan inspirere til forandring og dialog.

Bæredygtighedsfestivalen åbnes af miljøminister Lea Wermelin mandag den 27. september.

Læs mere om Sustainable Food Week på www.sustainablefoodweek.com