Søg Vis menu

Bæredygtige madoplevelser i efterårsferien

13. okt 2021

Der er bæredygtige madoplevelser for både voksne og børn, når Gaarden og Det Levende Køkken åbner dørene i uge 42

De store spørgsmål om klima og bæredygtighed bliver puttet i gryderne, rørt rundt, og smagt på – helt bogstaveligt.

Torsdag den 21. oktober 2021, kl. 17-20 er der kamp mod madspild på Gaarden i Melsted. To hold battler mod hinanden om at lave en smagfuld menu med mindst muligt madspild. Gæsterne får gode tips om mad uden spild undervejs, og to erfarne dommere giver point for bæredygtighed, smag og stil.

Aftenen slutter med langbord og et lokalt måltid med drikke til alle. Er der mad til overs, kommer den med hjem i doggy-bags.

Maria fra Provianten i Gudhjem, og Paulie fra Holmer i Nexø leder hvert sit hold, som består af markante fødevareproducenter og talentfulde kokkeelever.

Læs mere om "Spis Uden Spild" på Gaardens hjemmeside, hvor der er tilmelding og køb af billetter senest den 18. oktober kl. 16.

Fredag d. 22. oktober 2021 kl. 15.00 – 18.00 får hele familien mulighed for at lave bæredygtig mad i Det Levende Køkken i Østermarie.

Madskolemadammen Sussie Holmtoft byder indenfor og deler sine vegetariske fif og yndlingsdeller, når børnefamilier tilbereder et lækkert og vegetarisk festmåltid af danske og bornholmske bælgfrugter.

Undervejs vil Sussie Holmtoft, Susanne Carlsen og Christian Møller Holm guide gæsterne igennem bælgfrugternes kringelkrogede univers, som både omfatter dyrkning på markerne, smagsprøver og bæredygtighed.

Læs mere om "Bæredygtige Bønner" på Gaardens hjemmeside, hvor der er tilmelding og køb af billetter senest den 18. oktober kl. 16.

De bæredygtige madoplevelser er arrangeret af Destination Bornholm, Det levende Køkken, Gourmet Bornholm, BOFA og Bornholms Landbrug & Fødevarer.