Søg Vis menu

4H- Nordisk lejr

Nordisk lejr 2019 afholdes på Bornholm i dagene 20. juli til 27. juli.

I tæt på to år har en lille gruppe fra 4Hs Landsledelse været
godt i gang med at planlægge Nordisk Lejr i Østermarie til sommer.
Det nordiske 4H samarbejde går mange år tilbage, og hvert andet år mødes klubber fra hele Norden på skift hos hinanden, og ofte inviteres også gæstedelegationer fra andre lande i verden med på besøg. 4H Danmark har værtsskabet i år, og lejren foregår i uge 30 i Østermarie. Fra lørdag til lørdag samler vi unge aktive 4H folk i alderen 13-35 år på en lejr med sport, førstehjælpskurser, underholdning, aktiviteter i lange baner, og hvor omdrejningspunktet bliver fællesskab, for en bedre verden at leve i.

Lejren løber over en uge, hvor der er arrangeret hel- og halvdagsture, og lejrdeltagerne skal rundt til seværdigheder, attraktioner og aktiviteter samt bybesøg på hele øen. Vi forventer mellem 1000 & 1200 deltagere. Bag ideen om lejrens placering på Bornholm står Landsformand Henrik Dalum, der i en årrække var frivillig Madskoleinstruktør hos Bornholms 4H. Han faldt med et brag for en bornholmsk Madskoleinstruktør, så selvom de i dag bor i Jylland, besøger de ofte familien her på øen. Da vi fik værtskabet til Nordisk Lejr, var tanken om at lægge den på Bornholm på ingen måde fjern – Bornholm har jo alt at byde på, og Østermarie har taget særdeles godt imod os.

Vi er som sagt i fuld gang med planlægningen af Nordisk Lejr, de fleste aktiviteter er på plads, og vi har fået et rigtig godt samarbejde med ØIF, og den lokale 4H bestyrelse er selvfølgelig også meget involveret i planlægningen. Til sådan en stor lejr har vi naturligvis brug for hjælp til stort som småt, og i særdeleshed brug for ekstra hænder, når vi nærmer os uge 29, så vil du hjælpe til et par timer eller mere, så kontakt venligst

Jes Riis på tlf. 2144 1755 eller Sussie Holmtoft på 4H Kontoret tlf. 2485 4903