Søg Vis menu

To Green Restaurants på Bornholm

3. jun 2021

Bornholmsk projekt sætter bæredygtighed på menukortet

To bornholmske restauranter er netop blevet certificeret som Green Restaurant af HORESTA: Restaurant Svaneke Bryghus og Restaurant Brohuset ved Hammershus. Det er rigtig flot – ikke mindst taget i betragtning, at der indtil videre kun er tre Green Restaurants i Danmark!

Green Restaurant-certificeringen blev lanceret af HORESTA i 2019. For at blive Green Restaurant-certificeret, skal restauranten opfylde en række bæredygtigheds- og klimaparametre. Det kan være en stor opgave for en restaurant at give sig i kast med opgaven at blive certificeret, men her tilbyder Bornholms Landbrug & Fødevarer at hjælpe interesserede restauranter.

HORESTA, Destination Bornholm og Bornholms Landbrug & Fødevarer gik i 2020 sammen om et projekt om bæredygtige spisesteder og madoplevelser. Projektet bliver støttet af Bornholms Regionskommune, Dansk Erhvervsfremmebestyrelse, Landdistriktsprogrammet og LAG-Bornholm. Som et led i projektet har fødevarerådgiver Signe Folke fra Bornholms Landbrug & Fødevarer hjulpet de to bornholmske restauranter, der nu er Green Restaurants, med at gennemgå punkterne i ansøgningen, hjælp til at finde de nødvendige oplysninger og med at fremskaffe den nødvendige dokumentation. Signe Folke står klar til at hjælpe flere af de bornholmske restauranter, der har ønske om at blive certificeret.